VidaXL bouwt 'grootste distributiecentrum van Nederland'
06.02.2017 | Branchenieuws

VidaXL bouwt 'grootste distributiecentrum van Nederland'

VidaXL bouwt in Venlo naar eigen zeggen ‘het grootste distributiecentrum van Nederland’. Nog deze maand start de bouw van het distributiecentrum van 100.000 vierkante meter.

De etailer verdubbelt met het nieuwe distributiecentrum haar capaciteit in Nederland en denkt dat het vanuit Venlo efficiënt kan bezorgen naar omringende Europese landen. VidaXL is actief in 29 landen.

VidaXL maakt het distributiecentrum ook beschikbaar voor derden. De webwinkelier verkoopt namelijk niet alleen eigen producten, maar biedt ook een platform voor derden die hun producten via de website willen verkopen. VidaXL geeft aan dat het op deze manier de volledige keten van productontwikkeling tot verzending wil beheersen. “Zo kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden.”

Het nieuwe complex zou de provincie Limburg zo'n 400 nieuwe banen opleveren, zowel in de logistiek als bij de klantenservice. Eind dit jaar wil VidaXL het distributiecentrum in Venlo in gebruik nemen. Dan verhuist het ook de activiteiten vanuit het huidige distributiecentrum in Venray naar Venlo.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren