ViaTim breidt bezorging uit naar Rotterdam

Logistiekprofs op 6 March 2017

Wat begon als een grap, is inmiddels uitgegroeid tot een initiatief waarbij buurtbewoners ingezet worden om de last mile zo goed mogelijk te laten verlopen. ViaTim breidt na Bergen op Zoom en Roosendaal hun bezorg gebied nu uit naar Rotterdam.

Het plan voor ViaTim ontstond een klein jaar geleden na een 1 april grap van Coolblue. Het MiniMagazijn, zoals de grap heette, was een buurtbewoner die extra ruimte had en veel thuis was. Deze kon zich via de website opgeven, buren vullen zijn/haar adres in bij de webshop en halen ’s avonds hun pakketje op.

De teleurstelling was groot toen de MiniMagazijnen een 1 april grap bleken te zijn, maar ViaTim zag er heil zijn. Kennelijk zijn er veel buurtbewoners die zich graag inzetten voor het aannemen van de pakketjes, van de start-up kent 30 punten waar mensen hun pakketje kunnen laten bezorgen. Van drogisterijen tot mensen die simpelweg door hun werk veel thuis zijn: een kleine vergoeding van 50 eurocent is zo voor de thuisblijvers snel verdiend. 

Werving
Met een actie in Ridderkerk werd Rotterdam als derde locatie ingeluid. Dichtbij het distributiecentrum van PostNL werden busjes staande gehouden met de vraag of zij nieuwe ViaPunten wilden werven voor de start-up. Volgens de oprichters met succes: er zijn al zo’n 7 punten te vinden in de stad waar mensen hun pakketje op kunnen halen.