‘Verzenden via bol.com’ officieel van start

Logistiekprofs op 10 March 2021

Bol.com lanceert een nieuwe dienst voor ondernemers die via het platform verkopen: ‘Verzenden via bol.com’. Externe verkopers kunnen ervoor kiezen om het verzenden van artikelen aan de online gigant over te laten. 

Partners die gebruik maken van ‘Verzenden via bol.com’ hoeven volgens het platform enkel de bestelling op tijd aan te leveren bij een afleverpunt van PostNL. Bol.com verzorgt de verdere bezorging en het contact met klanten. Ondernemers betalen 2,90 euro voor brievenbuspost en vanaf 4,75 euro voor een pakketje.

Meer dan 43.000 ondernemers verkopen inmiddels via bol.com. Al langer kunnen zij de logistiek volledig uitbesteden aan de webwinkel, onder de noemer ‘Logistiek via bol.com’. Nu kan dat dus ook voor de bezorging van artikelen die via bol.com worden verkocht. Bij deze dienst ligt de voorraad in het eigen magazijn van de winkelier en is deze zelf verantwoordelijk voor het verwerken van de bestellingen.

De afgelopen maanden testte het online platform de dienst onder een kleine groep ondernemers. Vanaf vandaag kunnen alle Nederlandse partners zich aanmelden voor ‘Verzenden via bol.com’. Later dit jaar volgt uitbreiding voor Belgische partners.