Vervoerspartijen vragen kabinet om investeringen in infrastructuur
23.05.2016 | Branchenieuws

Vervoerspartijen vragen kabinet om investeringen in infrastructuur

In een brandbrief aan de minister-president roepen 24 organisaties de regering op om te investeren in mobiliteit. Volgens de partijen is er geld nodig om vervoer via de weg, het spoor, water en in de lucht te verbeteren. Bovendien zou er geïnvesteerd moeten worden in meer verbindingen, betere doorstroming en meer comfort op wegen en fietspaden. 

Nu de economie weer aantrekt, is het volgens de partijen van belang dat er wordt geïnvesteerd in weg-, luchtvaart-, spoor-, fiets- en waterinfrastructuur. “Er is de afgelopen jaren stevig bezuinigd op het bouwen van meer capaciteit op het wegennet. Hierdoor zijn belangrijke projecten geschrapt of op de lange baan geschoven. Nu de economie weer aantrekt, dringen andere keuzes zich op”, aldus de organisaties.

In de brief worden 11 belangrijke knelpunten genoemd. De partijen pleiten onder meer voor verbetering van de toegang van havens, aanpassing van brughoogten en het aanpakken van knelpunten op autowegen. “Nederland heeft een nieuwe bereikbaarheidsimpuls nodig die verder gaat dan de huidige programmering”, luidt de brief. “De mobiliteit van Nederland is het afgelopen jaar exponentieel toegenomen waardoor, ook volgens het CPB, extra investeringen noodzakelijk en rendabel zijn. Het vrijspelen van 10 miljard euro door het infrastructuurfonds met twee jaar te verlengen is, gezien de huidige ontwikkeling, niet afdoende.”

De brandbrief is opgesteld door 24 partijen, waaronder verladersorganisatie EVO, de ANWB, Fenedex, TLN en Schiphol. Lees hier de volledige brief aan de minister-president. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren