Vertraging bij PostNL door warme weer
31.05.2017 | Branchenieuws

Vertraging bij PostNL door warme weer

Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft bij PostNL tot grote drukte geleid. Consumenten zouden afgelopen weekend massaal aan het online shoppen zijn geslagen. Door de drukte worden sommige pakketten te laat bezorgd. 

Voor het weekend zouden veel consumenten hun vakantiegeld hebben ontvangen. Door het warme weer meden consumenten de winkelstraat liever, om vervolgens online aankopen te doen. PostNL moest afgelopen zaterdag 30 procent meer bestellingen bezorgen dan op een gemiddelde zaterdag. "Dat is heel extreem", aldus een woordvoerder van PostNL tegenover de NOS. Vooral grote tuinspullen waren in trek. 

De grote pakketten zorgen voor volle PostNL busjes. "We werken er met man en macht aan om alles op tijd te bezorgen, zo werken onze bezorgers langer door. De meeste pakketten worden op tijd bezorgd, maar sommige een dag later." Volgens PostNL krijgen farmaceutische pakketten prioreit, zodat medicijnen niet te laat worden bezorgd. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • P Witteman
    04.06.2017 - 02:05 uur | P Witteman

    Dat er een grens is aan de hoeveelheid pakketten die op een dag bezorgd kan worden is begrijpelijk, maar.....
    Als het te veel is voor levering op dag A, geef dan dag B door aan de ontvanger, zodat die niet voor niets een snipperdag hoeft op te nemen en de hele dag aan huis gebonden is.