Verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland weer van start
Warehousing 13.02.2019 | Branchenieuws

Verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland weer van start

De verkiezing Veiligste Magazijn van Nederland is van start. Bedrijven die streven naar een goede en veilige werkplek in het magazijn, kunnen vanaf vandaag meedingen naar de titel. 

De verkiezing is een jaarlijks initiatief van organisaties als BMWT en evofenedex. Volgens de organisatoren is een veilige en gezonde werkomgeving een 'must' om medewerkers te binden en te behouden, met name in de huidige krappe arbeidsmarkt. "Veiligheid is een belangrijke arbeidsvoorwaarde geworden." 

Waardevolle feedback

De bedrijven die door de eerste ronde komen, krijgen bezoek van een inspecteur die het magazijn beoordeelt. De genomineerden ontvangen na dat bezoek een uitgebreid juryrapport. "Dat levert waardevolle feedback op, waarmee genomineerden het magazijn nog veiliger kunnen maken", luidt het persbericht. 

Negen criteria

Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren, of gouden waardering krijgen. De jury, onder leiding van René de Koster (Erasmus Universiteit) bepaalt deze waardering op basis van de score op negen criteria waaronder wettelijke verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat. Ieder jaar zijn er twee categorieën: grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met 25 of minder magazijnmedewerkers.

Bausch Health winnaar 2018

In 2018 ging het goud in de categorie grote magazijnen naar Bausch Health. De distributeur van oogzorgproducten scoorde nét beter dan de magazijnen van Vistaprint (zilver), Jumbo Supermarkten (zilver) en Pon Logistics (brons). 

Inschrijven voor de verkiezing kan tot 1 juni 2019 via de website.


Plaats een reactie (0)

Reageren