Verkiezing Veiligste Magazijn 2016 van start
07.03.2016 | Branchenieuws

Verkiezing Veiligste Magazijn 2016 van start

Magazijnen kunnen weer meedingen naar de titel ‘Veiligste Magazijn van Nederland’. Bedrijven die mee willen doen, kunnen zich tot 1 juni inschrijven voor de prijs, die op 9 november wordt uitgereikt.  

De titel gaat naar het bedrijf dat concrete extra stappen heeft genomen om op de logistieke afdeling meer veiligheid te creëren. Daarbij let de jury op negen criteria, waaronder verplichtingen, monitoring, veiligheidseisen van het magament, veiligheid op de werkvloer en het werkklimaat. Er worden twee titels uitgereikt: één in de categorie groot en één in de categorie klein (ondernemingen met minder dan 25 magazijnmedewerkers).

Titelhouders CEVA Logistics en Akzo Nobel 
Vorig jaar gingen CEVA Logistics (categorie groot) en Akzo Nobel (categorie klein) met de prijs naar huis. LogistiekProfs interviewde CEVA Logistics eerder over de weg naar deze prijs. Karel Loeffen, Operations excellence manager bij het bedrijf, vertelde dat er na het proces niet alleen sprake was van een hoger veiligheidsbewustzijn onder medewerker, maar dat de focus op veiligheid ook voor meer efficiency heeft gezorgd. “Veiligheid hoeft niet altijd geld te kosten, het kan ook geld opleveren”, zei Loeffen hierover.

100 aanpassingen
“Als je alle kleintjes bij elkaar optelt, hebben we zeker meer dan 100 aanpassingen doorgevoerd. Er hangt hier een contious improvement bord, daar kan iedereen zelf verbeterkaartjes in steken. Daar zaten veel veiligheidsmaatregelen bij.” Volgens Loeffen werden medewerkers beloond als ze de maatregelen actief toepastten. “Aan de ene kant leg je mensen uit wat je van ze verwacht, daarnaast beloon je het gedrag dat je graag zou willen zien.” 

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Dag van het Magazijn op 9 november. 

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Plaats een reactie (0)

Reageren