Venlo wederom beste logistieke plaats van Europa

Logistiekprofs op 11 December 2015

Venlo is voor logistieke bedrijven wederom de meest gunstige vestigingsplaats van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Prologis en EFT, gehouden onder 170 Europese gebruikers van distributiecentra. Venlo scoort vooral door de nabijheid van klanten en leveranciers en dankzij de coöperatieve opstelling van bestuurders.

Ook zijn er in de regio veel beschikbare arbeidskrachten, er is genoeg grond en er zijn genoeg bestaande warehouses. De kosten van het vastgoed zijn relatief laag en het gebied is ook nog eens goed bereikbaar.

Logistieke hotspot
Noord-Limburg werkt er hard aan om een logistieke hotspot te blijven. Zo werd ooit SMART Logistics Centre Venlo in het leven geroepen, om het bedrijfsleven nauw te laten samenwerken met de overheid en kennisinstellingen. Het concept, waarbij ruim tweehonderd partijen zijn aangesloten, richt zich vooral op infrastructuur, de arbeidsmarkt, onderwijs, innovatie, acquisitie, pr en branding.

3PL Summit en CSCO Forum ook in Venlo
Ook in 2013 was Venlo ook Europees koploper. Nu de stad de titel weer in de wacht heeft gesleept, heeft EFT besloten om haar jaarlijkse 3PL Summit en CSCO Forum ook in Venlo te organiseren.

Afbeelding: Logistics Campus Venlo, dat momenteel gebouwd wordt door investeerder Groep Heylen. Deze campus moet eind dit jaar worden opgeleverd en richt zich specifiek op e-commerce.  
Redactie LogistiekProfs