Veiligheidskeuringen in magazijnen in de lift
09.08.2017 | Branchenieuws

Veiligheidskeuringen in magazijnen in de lift

Het aantal periodieke veiligheidskeuringen dat deelnemers BMWT-Keur in het eerste halfjaar van 2017 hebben uitgevoerd, is met 4 procent gegroeid vergeleken met 2016. In de productgroep Mobiel Intern Transport groeide het aantal keuringen van werkmaterieel met acht procent het hardst. 

In het eerste halfjaar van 2017 steeg het aantal deelnemers van BMWT-Keur van 143.000 naar 149.000.  Directeur BMWT-Keur Jan Hommes is verheugd over deze groei: “De cijfers laten zien dat werkgevers veilig werkmateriaal belangrijk vinden.”

De grootste groei in aantal periodieke veiligheidskeuringen keuringen deed zich voor in de productgroep Mobiel Intern Transport. Het aantal keuringen in deze productgroep groeide met 8 procent, van 67.000 in het eerste halfjaar van 2016 naar 72.500 in het eerste halfjaar van 2017. Ook in de productgroepen Hijsmachines, Magazijninrichtingen, Burger- & Utiliteitsbouw en GWW steeg het aantal keuringen. 

Intralogistiek
Het overgrote deel van de BMWT-keuringen wordt uitgevoerd in de intralogistieke wereld: Mobiel Intern Transport, Magazijninrichtingen en Tractiebatterijen. In het eerste halfjaar van 2017 maakten de keuringen in de intralogistiek 90 procent uit van het totaal aantal keuringen. De overige 10 procent van de keuringen werden gedaan in de GWW-sector en de bouw.

Steekproeven
De keuringen onder BMWT-Keur worden steekproefsgewijs gecontroleerd. Dit betekent dat een derde partij bij 1 procent van de keuringen nagaat of deze correct zijn uitgevoerd. Ook krijgen de keurende bedrijven jaarlijks een audit van TÜV Rheinland. De Inspectie SZW en verzekeraars erkennen BMWT-Keur als gerenommeerd keurmerk. Bij een eventueel ongeval wordt de deskundigheid van de keuring niet in twijfel getrokken.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren