11.12.2015 | Branchenieuws

Veel geïnteresseerden in baan als vrachtwagenchauffeur

Er zijn enorm veel belangstellende chauffeurs voor de tweeduizend nieuwe banen die worden aangeboden door het nieuwe Sectorplan Transport en Logistiek. Het sectorplan biedt werkzoekenden die chauffeur willen worden een diploma, inclusief baangarantie na het behalen van dat diploma.

De afgelopen dagen organiseerde het Sectorinstituut Transport en Logistiek de eerste twee informatiebijeenkomsten over het programma. Daar kwamen veel geïnteresseerden op af. "De overweldigende belangstelling bevestigt dat we op het goede spoor zitten en de sector een krachtige impuls kunnen geven", aldus Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek. "Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het vak van chauffeur."

De komende weken worden op de volgende plekken informatiebijeenkomsten georganiseerd:
14 december in Amersfoort.
11 Januari in Eindhoven
14 januari in Zevenaar
18 januari in Breda
25 januari in Barendrecht
28 januari in Apeldoorn

Vraag naar chauffeurs
Het sectorplan speelt in op de snel veranderende arbeidsmarkt. Chauffeurs die werkloos worden, worden aan een nieuwe baan geholpen en werkzoekenden uit andere sectoren worden opgeleid tot chauffeur. “We zitten in een kantelmoment op de arbeidsmarkt", legt Arthur van Dijk, algemeen voorzitter bij TLN uit.  "Aan de ene kant zijn de gevolgen van de economische crisis nog zichtbaar door faillissement en ontslag. Aan de andere kant is er in sommige regio’s alweer meer vraag naar personeel en zelfs schaarste.”

Vergrijzing
Het plan om chauffeurs aan een baan te helpen werd eerder dit jaar opgesteld door minister Asscher van Sociale Zaken in samenwerking met sociale partners uit de transportbranche. De campagne moet jonge mensen aantrekken, omdat de sector een behoorlijke vergrijzing in de sector optreedt. De komende jaren gaan veel chauffeurs met pensioen, waardoor er bij een groot aantal bedrijven een tekort aan chauffeurs zal ontstaan.

Redactie LogistiekProfs


Plaats een reactie (0)

Reageren