VCNW wil meer kennis over brandveilige logistiek

Logistiekprofs op 6 September 2018

Het ontwerp en de bouw van nieuwe logistieke ruimte vereist kennis van brandveiligheid. Dat stelt branchevereniging VNCW. De vereniging voor chemische logistiek start een project om te ‘bouwen aan brandveilige logistiek’. 

‘Directie en management hebben nauwelijks kennis van brandveiligheid’

Volgens VNCW worden bij het ontwerp van een nieuw gebouw of de overname van een bestaand pand vaak adviseurs betrokken, maar spelen die commerciële belangen van adviseurs mee in hun adviezen. Bovendien worden de uiteindelijke beslissingen teruggelegd bij het management van de onderneming. “Er moeten keuzes gemaakt worden over de locatie, constructies en materialen. Op het gebied van brandveilige oplossingen hebben directie en management nauwelijks tot soms geen kennis”, schrijft de branchevereniging op haar website. 

Lees ook: Vereniging voor chemische logistiek kijkt over de grens

Bouwen aan brandveilige logistiek

Binnen het project ‘Bouwen aan brandveilige logistiek’ gaat VNCW allereerst het gebrek aan kennis op het gebied van brandveiligheid in kaart brengen en vastleggen in een SWOT analyse. 

De branchevereniging organiseert een meeting onder leiding van deskundigen op het gebied van brandveiligheid, waaronder bouwkundig ingenieurs en leveranciers van materialen. De meeting zal open staan voor bedrijven in de logistiek en andere branches, maar ook voor overheden en andere geïnteresseerden. Dit moet uiteindelijk een E-learning cursus opleveren om kennis van brandveiligheid landelijk te verspreiden.