Vastgoedspeler CBRE waarschuwt voor ontbreken visie bij bouw distributiecentra
Bouw & Vastgoed 20.05.2019 | Branchenieuws

Vastgoedspeler CBRE waarschuwt voor ontbreken visie bij bouw distributiecentra

Er moet meer regie en visie komen bij de bouw van distributiecentra. Een groot aantal panden dat nu gebouwd wordt, is niet toekomstbestendig. 

Dat zijn de woorden van Michael Hesp, senior associate bij 's werelds grootste vastgoedinvesteerder CBRE. Begin dit jaar was er 28 miljoen vierkante meter aan distributiecentra, een stijging van 20 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Die stijging is in principe niet zo'n probleem, stelt Hesp tegenover BNR, er is namelijk een economische reden voor. 

De crux zit hem in de ontbrekende regie bij de bouw van distributiecentra. "De groei is zo enorm dat er nu overal wordt gebouwd. Er wordt op plekken gebouwd waarvan je je kan afvragen of dat wel toekomstbestendig is." Hesp meent daarnaast dat bestaande, verouderde bedrijventerreinen niet optimaal worden gebruikt. 

"Je kan je afvragen wat er in de toekomst met de logistiek gebeurt. Er zullen nog vele innovaties volgen. Ik vraag me af of daar in de huidige uitgifte van gronden, volledig rekening mee is gehouden. Ik zou graag zien dat er vanuit die toekomstvisie plekken worden ontwikkeld die blijvend waarde houden en minimale ruimte-impact hebben." 


Plaats een reactie (1)

Reageren
  • Michel van Buren
    21.05.2019 - 13:16 uur | Michel van Buren

    Soms is het zelfs de vraag of je een nieuw DC nodig hebt. https://www.blmc.nl/homepage/een-nieuw-distributiecentrum-of-is-er-een-betere-oplossing/