Vanderlande neemt belang in uitzendbureau voor robots
27.11.2017 | Branchenieuws

Vanderlande neemt belang in uitzendbureau voor robots

Het Brabantse Vanderlande heeft een minderheidsbelang genomen in Smart Robotics, het uitzendbureau voor robots. De twee partijen starten samen een research & development-programma om roboticasystemen te ontwikkelen voor logistieke automatisering. Met ondersteuning van Vanderlande wil Smart Robotics bovendien internationaal opschalen. 

Robotarmen aangepast aan de wensen van de klant

Smart Robotics ontstond drie jaar geleden als spin-off van de TU/e. Het bedrijf verhuurt robots aan bedrijven. Met zelf ontwikkelde besturings- en gebruikerssoftware worden de robotarmen aangepast aan de wensen van de klant. De robots kunnen onder meer worden ingezet voor orderpicking of voor het verpakken van producten. Smart Robotics verhuurt de robots aan klanten die tijdelijke ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld rond de feestdagen. 

Internationaal opschalen

Vanderlande, producent van logistieke transportsystemen, biedt Smart Robotics naast onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden ook financiering. Daardoor zal het bedrijf internationaal kunnen opschalen. Verder besteedt Vanderlande in de toekomst projecten uit aan  Smart Robotics. 

Distributienetwerk

“Vanderlande beschikt over de perfecte productmarkt-combinatie voor onze ambities op de logistieke markt”, zegt Mark Menting, Managing Director bij Smart Robotics. In het buitenland wil Smart Robotics geen eigen vestigingen openen, maar een distributienetwerk opzetten, zo laat Menting door het Brabants Dagblad optekenen. De eerste stap in die richting richt zich op packaging binnen de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Samen met partner Verduyn Packaging zet het daar een Europees distributienetwerk voor op. 


Plaats een reactie (0)

Reageren