Vanas gaat robots van Scallog verkopen en implementeren

Logistiekprofs op 12 juni 2023 | 2 minuten leestijd

Vanas Engineering heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend met Scallog, een groeiende Franse producent van robots. Met deze samenwerking wil de Belgische magazijninrichter de implementatie van het ‘goods-to-person’-aanbod in de Benelux versnellen. Voor zowel Vanas als Scallog is die markt van essentieel belang.

De nieuwe samenwerking past naadloos in Vanas’ strategie om de positie in de Benelux op lange termijn te versterken. Deze regio, met zijn aanzienlijke ontwikkelingspotentieel en status als hub voor Europese logistiek en distributie, is cruciaal voor de groei van het bedrijf. Met enkele van de dichtste haven-, spoor-, weg- en waterwegnetwerken ter wereld biedt de Benelux een unieke kans voor de voortdurende inzet om de efficiëntie van magazijnprestaties te verbeteren. De samenwerking met Scallog biedt veel mogelijkheden voor innovatie.

Schaalbare robots

Andy Van Mieghem, managing director bij Vanas Engineering, zegt over de keuze voor Scallog: “Om ons productaanbod te verrijken, werden we overtuigd door de aanpak van Scallog. Deze robotlevervancier biedt een complete ‘goods-to-person’-oplossing met robots die mobiele rekken vervoeren naar pick- of aanvulstations. De oplossing is makkelijk en snel te integreren en zeer schaalbaar. Scallog onderscheidt zich verder door de geïntegreerde software-intelligentie in hun eigen WMS, wat precies inspeelt op de eisen en specificaties van elke klant om de prestaties te verhogen.” 

Hij voegt eraan toe: “De vele successen van Scallog in België hebben ons volledig overtuigd van de waarde van hun oplossing en de perfecte aansluiting bij de uitdagingen van de logistiek managers van het midden- en kleinbedrijf in de Benelux, ons belangrijkste doelpubliek.” 

Langdurige samenwerking

Rémi Badaroux, international business developer bij Scallog, en Andy Van Mieghem van Vanas Engineering besluiten: “We hebben veel gemeen op het gebied van bedrijfscultuur en marktbenadering. Het is onze ambitie om een langdurige samenwerking te ontwikkelen, versterkt door het delen en overdragen van vaardigheden, om nieuwe klanten te winnen, hen tevredenheid en logistieke excellentie te garanderen, en zo ons marktaandeel te vergroten.” 

Gerelateerde artikelen