Van supply chain management tot robotica: deze 6 sessies bezoek je op donderdag
06.11.2019 | Beursnieuws

Van supply chain management tot robotica: deze 6 sessies bezoek je op donderdag

Op donderdag een bezoek aan Logistica en ICT & Logistiek op de planning? Deze zes sessies zijn het bezoeken waard.  

ICT & Logistiek

Online platformen: zonder complexe implementatie altijd grip op de supply chain
09.30 - 10.00: Theater 5

Een indrukwekkend aantal verladers houdt de voorraden en transporten nog altijd bij met Excel-sheets. Platforms brengen daar verandering in met realtime inzicht in de vrachtstromen en uiterst gebruiksvriendelijke systemen. Wat is de stand van zaken van platformen in de logistiek? Deze sessie door evofenedex en Flexport neemt in vogelvlucht de highlights over de ontwikkelingen van platformen met het publiek door. 

Supply chain management: sneller, beter, goedkoper, maar hoe implementeer ik dat?
10.00 - 10.30: Theater 7 

De sleutel tot succesvol supply chain management is het doorbreken van een eilandcultuur en samenwerking op basis van gezamenlijke bedrijfsdoelstellingen. Dat vereist van de organisatie een heldere strategie en een cultuur die dat ondersteunt. Welke stappen zijn daarvoor nodig? Hoe betrek je andere afdelingen of zelfs bedrijven? En hoe worden daarmee hogere klanttevredenheid, lagere kosten en betere resultaten bereikt? Gijs Dolmans (BLMC) neemt bezoekers stap voor stap mee naar supply chain volwassenheid.

Effectieve BI implementatie in een data gedreven organisatie
13.15 - 13.45: Theater 4

Een effectieve implementatie van BI creëert synergie tussen IT en Business. BI genereert geen direct inkomen, maar waarde door het verhogen van transparantie en inzicht. Hiermee zijn interne (en externe) stakeholders in staat effectiever en efficiënter te beslissen en te opereren. Een sessie door Imre Dekker, Data Manager bij PGZ International

Logistica

Order picking with autonomous mobile robots
11.30 - 12.15: Theater 5
Tijdens dit seminar geeft prof.dr.ir. René de Koster een kijkje in recent onderzoek naar AGV's die ondersteunen bij het orderpicken. Hij laat zien welke voordelen ze kunnen bieden en dat deze voordelen niet alleen afhankelijk zijn van het type systeem, maar ook van het type persoonlijkheid van de orderverzamelaar.

Robotisering - ervaringen uit het 'dc van de toekomst'
14.15 - 15.00: Theater 1

Implementatie van een grotendeels geautomatiseerd distributiecentrum gaat niet over één nacht ijs. Zowel in de voorbereiding, de testfase als tijdens de ingebruikname komen aspecten op tafel die het succes van het project bepalen. In het 'dc van de toekomst' van Albert Heijn in Zaandam en bij Bol.com in Waalwijk is alles in het werk gesteld om de organisatie maximaal voor te bereiden op het nieuwe, gerobotiseerde tijdperk. Martijn Bakker neemt je mee in zijn ervaringen bij beide projecten. 

Jumbo kiest voor volledig automatiseren
15.15 - 15.45: Theater 1

Het nieuwste pareltje van Jumbo is het landelijk dc in Nieuwegein voor lang houdbare producten, waar nu sinds een jaar aan wordt gebouwd en dat komend voorjaar operationeel zal zijn. Bijzonder is dat Jumbo hier gaat voor maximale automatisering van material handling met onder meer ruim dertig casepicking machines, die omverpakkingen plaatst in rolcontainers.
Plaats een reactie (0)

Reageren