Van Marcke investeert 70 miljoen euro in duurzaam dc

Logistiekprofs op 4 May 2017

Van Marcke, distributeur van sanitair en verwarming, investeert 70 miljoen euro in een nieuw duurzaam distributiecentrum in het Belgische Kortrijk. In het nieuwe dc wil de Belgische marktleider 80 procent van de orders automatisch afhandelen.

Het gebouw verrijst rond maart 2018 op een terrein van 17 hectare en krijgt een omvang van 90.000 vierkante meter. Het distributiecentrum EDC (Excellent Distribution to Customers) vervangt het huidige distributiecentrum van Van Marcke in Kortrijk. Hiervandaan gaat het bedrijf Frankrijk, België, Luxemburg, Nederland en Zwitserland beleveren. 

“Het EDC stelt ons in staat om zowel onze dienstverlening als ons maatschappelijk engagement te perfectioneren”, aldus Caroline van Marcke, ceo van het gelijknamige bedrijf in een persbericht. Daarmee verwijst de ceo naar de duurzaamheidsmaatregelen die op het gebouw worden toegepast en een BREEAM certificaat moeten opleveren. Zo wordt het dc water- en CO2-neutraal gebouwd. Op het dak van het gebouw plaatst Van Marcke 16.000 vierkante meter aan zonnepanelen. Deze leveren 2 megawattpiek op, genoeg om 500 gezinnen van elektriciteit te voorzien. Bij de operatie wordt gestreefd naar minder verpakkingsafval en een beperking van de vrachtwagenkilometers.  

“De wereld is economisch, geopolitiek en ecologisch in verandering. In die context zorgen wij voor levenskwaliteit. Enerzijds blijven we ambitieus in de ontwikkeling van producten en diensten, en mikken we op groei in nieuwe markten en productsegmenten. Anderzijds dragen we zorg voor het milieu en voor onze medewerkers”, vervolgt Van Marcke. 

Redactie LogistiekProfs