Van Duuren verzorgt logistiek van HEMA in Spanje

Logistiekprofs op 12 September 2017

Logistiek dienstverlener Van Duuren gaat de HEMA-winkels in Madrid en Barcelona bevoorraden. De twee partijen gingen vorige maand een intensieve samenwerking aan. 

De logistieke dienstverlener is vanaf augustus verantwoordelijk voor de gehele logistieke flow van HEMA in Spanje. De HEMA-zendingen op Spanje worden uitgevoerd door Interport, sinds januari 2017 onderdeel is van Van Duuren en gespecialiseerd in zendingen van en naar Spanje. Via Interport beschikt de logistiek dienstverlener over een kantoor in Barcelona. 

Eerdere samenwerking

Van Duuren en HEMA hebben in het verleden al samengewerkt. Tussen 1991 en 2002 verzorgde Van Duuren onder meer de aanvoerlogistiek van non-food leveranciers naar het distributiecentrum van HEMA in Utrecht. 

Sleutel tot succes

In een reactie stelt Account Director Stef Blommaart dat toewijding de samenwerking tot een succes moet maken. “Als logistiek dienstverlener dragen wij bij aan succesvolle shopopeningen en bevoorrading van winkels in drukke binnensteden. Het is geen rocket science, maar het draait vooral om toewijding. Wij zorgen altijd van tevoren dat we precies weten wat ons te wachten staat. We brengen een bezoek aan alle winkels van HEMA en Spanje en hebben de situatie op locatie in kaart gebracht. Op die manier kunnen wij zorg dragen voor de beste logistieke oplossing.” 

Lees ook: HEMA benoemt nieuwe directeur logistiek en supply chain

HEMA is sinds 2014 actief in Spanje. Inmiddels heeft de keten zeven vestigingen in het land, waarvan vijf in Madrid en twee in Barcelona. Het assortiment van de filialen in het Zuid-Europese land wijkt wel af van dat in Nederland. Zo zijn er geen rookworsten en tompouces te vinden. 

Redactie LogistiekProfs