Van der Heijden Transport weer up and running na grote brand

Logistiekprofs op 2 June 2020

Een grote brand heeft het distributiecentrum en hoofdkantoor van Van der Heijden Transport in Hapert in de as gelegd. De brand brak op vrijdagmiddag uit en bleef gedurende het weekend oplaaien. Toch hervatte Van der Heijden de bedrijfsvoering op dinsdag weer.

De zeer hevige brand, die ontstond tijdens werkzaamheden van dakdekkers, kon moeilijk geblust worden door een zeer hoge temperatuur in het distributiecentrum. Het vuur sloeg zelfs over op een brandweerwagen. Het ministerie van Defensie leende daarom drie crashtenders uit, brandwagens met poeder, schuim en water. 

De sloopwerkzaamheden van het ingestorte pand zijn inmiddels gestart. Dit gaat volgens het Eindhovens Dagblad gepaard met zware explosies, waardoor de omgeving de komende tijd nog rookontwikkeling en overlast zal ondervinden. 

De dienstverlening van het bedrijf gaat ondanks de brand gewoon door. Van der Heijden kondigde aan na het pinksterweekend gewoon de weg weer op te gaan. “Wat een bizar weekend. Een absolute nachtmerrie. Nog altijd kunnen we het amper geloven. Maar we moeten door. Het hele weekend is er keihard gewerkt door heel veel partijen. Veel is nog onzeker en onduidelijk. Maar het resultaat van het harde werken is dat we vandaag, dinsdag 2 juni, onze transport dienstverlening weer gaan oppakken”, schrijft het bedrijf.

De snelle doorstart is mede te danken aan de hulp van bedrijven in de regio. Het familiebedrijf plaatste op scoale media een oproep voor een logistiek centrum met een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Daar kwamen veel reacties op. Van der Heijden Transport is inmiddels met een aantal partijen in gesprek. Ook het hoofdkantoor is afgebrand, maar het transportbedrijf zou al tien aanbiedingen hebben gehad om ergens anders een kantoor in te richten.