Vakbonden openen meldpunt voor logistiek medewerkers Jumbo
06.03.2019 | Branchenieuws

Vakbonden openen meldpunt voor logistiek medewerkers Jumbo

Met een meldpunt voor distributiemedewerkers van Jumbo willen vakbonden FNV en CNV inventariseren of er bij de grootgrutter sprake is van grootschalige intimidatie.

De vakbonden verdenken Jumbo ervan druk op het personeel uit te oefenen om de arbeidsvoorwaarderegeling (avr) alsnog te tekenen. Met het meldpunt onderzoeken FNV en CNV of hier daadwerkelijk sprake van is. 

Arbeidsvoorwaardenregeling

De avr werd in 2017 in het leven geroepen nadat de supermarktketen en vakbonden het niet eens werden over de nieuwe cao. Jumbo besloot de vakbonden te passeren en rechtstreeks met de ondernemingsraden nieuwe arbeidsvoorwaarden overeen te komen. De circa 3.000 vaste medewerkers van Jumbo Logistiek kregen de keuze tussen de nieuwe avr of de verlopen cao.

FNV en CNV hebben van enkele medewerkers opgevangen dat Jumbo hierbij dwingend te werk ging en nog steeds gaat. Managers en teamleiders zouden personeelsleden onder druk zetten om hun handtekening onder de avr te zetten. Op het meldpunt kunnen distributiewerkers hun verhaal kwijt. "We hebben sterk de indruk dat Jumbo koste wat kost deze eenzijdige regeling door wil drukken bij het personeel. Dat kan niet zomaar", reageert FNV-bestuurder Ali Aklalouch. 

Generaal pardon

Jumbo stelde maandag een 'generaal pardon' in voor medewerkers die de avr nog niet hebben getekend. Logistiek medewerkers die in eerste instantie niet akkoord gingen met de arbeidsvoorwaardenregeling van Jumbo, krijgen de gemiste loonsverhoging met terugwerkende kracht uitbetaald wanneer zij de avr alsnog steunen. 

Plaats een reactie (0)

Reageren