Vakbeurs ICT & Logistiek geeft de juiste tools voor Connected Logistics

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 2 minuten leestijd

De huidige digitale transformatie biedt de logistieke sector ongekende mogelijkheden. Door verbindingen tussen leveranciers, afnemers, mensen en systemen worden processen gerealiseerd en geoptimaliseerd.  Op 7 en 8 november staat vakbeurs ICT & Logistiek daarom volledig in het teken van Connected Logistics.

Op de beursvloer van ICT & Logistiek tonen meer dan 140 exposanten (ICT-)oplossingen die nodig zijn om logistieke processen efficiënt in te richten. Binnen het thema Connected Logistics wordt invulling gegeven aan vijf subthema’s: Big Data & Analytics, Sales & Operations Planning, Transport & Distributie, Warehouse Automation en Supply Chain Management.

‘ICT & Logistiek maakt een kwalitatieve groei door’

“ICT & Logistiek is dit jaar groter dan ooit”, zegt brandmanager Martijn de Weerd. “Dat kan ook niet anders nu de ontwikkelingen in de sector elkaar in rap tempo opvolgen. De beurs maakt een kwalitatieve groei door, door verbreding van het aanbod en toename van het aantal exposanten.”  

De vakbeurs in Utrecht kent een bomvol inhoudelijk programma, met maar liefst 64 uur kennisoverdracht in 2 dagen, verdeeld over 8 beurstheaters. “Het KennisDC Logistiek, iShare en verschillende exposanten organiseren sessies met een breed scala aan onderwerpen: van blockchain tot sociale innovatie in de logistiek.”

TLN en AIM tours

TLN  en AIM organiseren dagelijkse tours om bezoekers in een kort tijdsbestek kennis te laten maken met bekende en nieuwe toepassingen in de sector. De TLN tour neemt bezoekers mee langs een selectie van leveranciers van Transport Management Systemen (TMS) en Fleet Management Systemen (FMS).  De AIM tour toont bezoekers een selectie van leveranciers van Warehouse Management Systemen (WMS) en AUTO-ID.

Supply Chain Arena

Speciale aandacht is er voor het thema Supply Chain Management. In de zogenoemde Supply Chain Arena, een initiatief van BLMC, Solventure en Supply Chain Media, krijgen bezoekers een op maat gesneden programma met aandacht voor alle verschillende aspecten van Supply Chain Management. Naast kennissessies, masterclasses en stands zijn er Supply Chain Speed Consults. De Weerd: “Bezoekers die met een bepaald SCM-probleem worstelen, kunnen kiezen voor een een-op-een gesprek van tien minuten, met de expert die het beste bij hen past.”

ICT & Logistiek vindt plaats op 7 en 8 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Registreren voor de beurs kan hier

Gerelateerde artikelen