Vaccindistributeur Movianto betrekt tweede dc in Weert
Bouw & Vastgoed 14.06.2021 | Branchenieuws

Vaccindistributeur Movianto betrekt tweede dc in Weert

Movianto, dat in Nederland de distributie van coronavaccins verzorgt, opent in Weert een nieuw distributiecentrum. Het is de tweede Nederlandse locatie van het Franse bedrijf. 

In augustus betrekt Movianto, specialist in healthcare logistiek, het pand van 10.000 vierkante meter. In Weert zal het producten in verschillende temperatuurzones opslaan. Daarom krijgt het dc een koelcel en vriescel van respectievelijk 2.000 en 400 vierkante meter. 

Movianto heeft al een distributiecentrum in Oss, dat momenteel een grote rol speelt in de verspreiding van het coronavaccin. In deze hal staan 24 grote vriezers die de vaccins op een temperatuur van 70 graden onder 0 bewaren. Medewerkers van Movianto maken de vaccins ’s nachts verzendklaar. In een speciale koelcel worden ze ontdooid tot 5 graden Celcius, waarna ze worden vervoerd naar de priklocaties. 

Het bedrijf bouwt in Oss momenteel nog een faciliteit. Daarnaast staan er twee distributiecentra in België. Vanaf de zomer komt daar dus de locatie in Weert bij. De meeste producten die Movianto in Weert opslaat komen uit de Verenigde Staten en zullen worden gedistribueerd naar circa 190 landen. 

Voor de nieuwe locatie zijn uiteindelijk tussen de 70 en 90 medewerkers nodig. Movianto overwoog kort om zich in Venlo te vestigen, maar die logistieke hotspot viel af omdat er door de vele dc's in die omgeving minder personeel beschikbaar is. Plaats een reactie (0)

Reageren