Vacaturestijging in Nederland door groei logistieke sector
01.08.2017 | Branchenieuws

Vacaturestijging in Nederland door groei logistieke sector

Het aantal vacatures in Nederland is in het tweede kwartaal van 2017 met 8,8 procent gestegen. De logistiek blijkt de grootste aandrijver van deze groei, met een vacaturestijging van maar liefst 34,2 procent.

Dat blijkt uit cijfers van vacaturezoekmachine Adzuna. In de logistieke sector kwamen afgelopen kwartaal 21.826 arbeidsplaatsen vrij. Het gemiddelde brutoloon in de sector lag op 31.338 euro per jaar, een toename van 8,4 procent. “De logistieke sector doet het al een tijd zeer goed in Nederland, in het tweede kwartaal zien we dat er naast Rotterdam ook sterk in Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort geïnvesteerd wordt in extra logistiek personeel", aldus Thomas de Schuyter, Country Manager bij Adzuna. "Onder andere de nieuwe CAO-akkoorden zorgden ervoor dat werknemers in de sector ook meer salaris mogen verwachten.”

Ook vacaturegroei voor horeca en IT sector 
Naast de sterke groei in de logistieke nam ook het aantal vacatures in de horeca toe (+23,1 procent) en de IT sector (+15,4 procent). Sectoren die een daling in aantal vacatures zagen waren de verkoopsector met -8,1 procent of 1.320 minder vacatures, de Industrie met -1,0 procent en de Bouwsector met een lichte daling van -0,2 procent. 

Salarissen nog niet in de lift  
In geheel Nederland daalde het aangeduide salaris met een verwaarloosbare -0,1 procent. “Met dat de vraag naar werknemers blijft toenemen en het aantal werklozen afneemt, is het opvallend dat werkgevers momenteel het salaris niet sterk moeten verhogen om kandidaten aan te trekken", stelt De Schuyter. "Momenteel trekt de strijd voor kandidaten het salaris dus in het algemeen nog niet omhoog, een trend die hoogstwaarschijnlijk zal veranderen wanneer vacatures niet langer ingevuld geraken.”

Lees ook: Recordaantal mensen werkzaam in transport en logistiek 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren