Vacatures voor logistiek personeel worden maar moeilijk ingevuld
06.11.2017 | Branchenieuws

Vacatures voor logistiek personeel worden maar moeilijk ingevuld

Het aantal vacatures in de logistieke en transportsector is het afgelopen jaar met dertig procent gestegen. Ondertussen lijkt de interesse vanuit de beroepsgroep af te nemen.  Vacatures in de sector werden het afgelopen jaar veertig procent minder vaak bekeken dan in het jaar ervoor. Daardoor blijven veel functies voor langere tijd openstaan. 

Gezocht: logistiek manager met analytisch vermogen

Dit blijkt uit cijfers van vacaturesite Indeed. Volgens de data van Indeed hebben bedrijven in Nederland vooral moeite om hun vacatures voor ervaren logistiek managers in te vullen. Van alle vacatures voor deze functie blijft 57 procent langer dan zestig dagen openstaan. “Nederland is een grote, internationale speler op het gebied van handel en daarmee ook van transport en logistiek. Nu de economie aantrekt, bloeit de logistieke sector op en neemt de vraag naar personeel hard toeDe vraag overstijgt het aanbod, waardoor de sector met een tekort aan onder anderen logistiek managers kampt. Door de versnelde digitalisering van de logistieke sector neemt juist de vraag naar hoger opgeleide werknemers die data snel kunnen analyseren en toepassen, toe”, aldus Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed. 

Het tekort aan medewerkers beperkt zich niet alleen tot ervaren logistiek managers. De gehele logistieke sector heeft het zwaar. Op de tweede plaats van moeilijkst in te vullen vacatures staat die van (senior) supply chain specialist (49 procent blijft langer dan zestig dagen openstaan), gevolgd door vacatures voor transportplanners (33%), logistiek analisten (31%) en supply chain engineers (31%). 

'Verdiep je als organisatie in wat kandidaten willen'

“De logistieke sector staat voor een grote uitdaging als het gaat om het vinden van personeel”, vervolgt Poos. “Maar dit biedt ook de kans voor organisaties in de logistieke sector om zich te onderscheiden en door kandidaten sneller gevonden te worden. Door je als organisatie te verdiepen in wat kandidaten willen en hoe zij naar een baan zoeken, kun je daar onder andere met vacatureteksten en specifiekere functietitels goed op in springen. Dit helpt om de kans op een goede match tussen de vacature en werkzoekende te vergroten.”

Plaats een reactie (0)

Reageren