Vacatures Logistiek flink in de lift

Logistiekprofs op 19 november 2014 | 2 minuten leestijd

In het derde kwartaal van 2014 is het aantal vacatures in de sector Logistiek met maar liefst 27 procent gestegen. Dat blijkt uit de analyse Trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van Yacht. Logistiek is daarmee de snelst groeiende sector, samen met de sector Overheid/Non-profit.

E-commerce en bouwproductie
“Door het aantrekken van de Nederlandse bedrijvigheid durven mensen vaker van baan te wisselen”, Michel Verdoold, directeur HR bij Yacht. “Baanwisselaars creëren hierdoor vaak weer een nieuwe vacature, die ook weer ingevuld moet worden.” De groei van de sector is deels toe te schrijven aan een groei van het transport volume door e-commerce activiteiten. Daarnaast geeft de toegenomen bouwproductie de logistiek sector een extra impuls. De verwachting is dat ook in de komende maanden de vraag naar supply chain professionals zal blijven stijgen als ook de exportvolumes weer op niveau komen.

Logistiek engineers en planners in trek
Opvallend is de groeiende vraag naar logistiek engineers en planners bij de logistiek dienstverleners in het zuiden van het land. Bij elkaar opgeteld steeg de vraag in de regio Rotterdam, Breda/Utrecht en Eindhoven in het derde kwartaal met 53% ten opzichte van een jaar geleden.

Redactie Logistiekprofs
Afbeelding: Yoel Ben-Avram