V&D verdwijnt definitief uit straatbeeld

Logistiekprofs op 18 februari 2016 | 2 minuten leestijd

Na 129 jaar is het doek definitief gevallen voor V&D. Omdat de curatoren een doorstart niet konden afronden, houdt de winkel op te bestaan met als gevolg dat 8000 medewerkers hun baan verliezen.

Net voor Kerst vroeg Vroom en Dreesman uitstel van betaling aan, wat vaak de eerste stap naar een definitief faillissement betekent. Een doorstart hing lang in de lucht, maar de meest aansprekende overnamekandidaat, Coolcat-baas Roland Kahn, zag er dinsdag 16 februari toch vanaf. De ondergang van V&D breekt direct een treurig record doordat het de boeken in gaat als het grootste faillissement ooit in de geschiedenis van de Nederlandse detailhandel. In totaal waren er 62 filialen.

Het einde ging snel
Afgelopen maandag bleven de winkels gesloten in afwachting van de onderhandelingen met de kandidaten voor een doorstart. Op dinsdag klapten deze onderhandelingen en was het einde verhaal. Aan het begin van 2016 waren de curatoren nog hoopvol en wisten voor “100 procent zeker” dat er een doorstart zou plaatsvinden. De onderhandelingen met de kandidaten die in de race waren voor de warenhuizen van V&D zagen uiteindelijk toch van de deal af uit angst en tijdnood.

Jumbo
Jumbo heeft restaurantketen La Place overgenomen. Echter zullen zij wel op zoek moeten gaan naar nieuwe ruimtes omdat de La Place-vestigingen in de voormalige V&D warenhuizen niet kunnen worden voortgezet.

Redactie LogistiekProfs

Foto: defotoberg / Shutterstock.com

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.