17.06.2015 | Branchenieuws

V&D geeft transport uit handen

V&D gaat de bevoorrading van winkels niet meer in eigen beheer uitvoeren. De warenhuisketen besteedt zijn transportactiviteiten uit aan G. Snel Logistics. G. Snel uit Woerden zou het transport voor V&D efficienter kunnen verzorgen.

Schoner wagenpark 
“De vrachtwagens staan minder vaak stil en rijden minder vaak leeg”, aldus een woordvoerder van V&D. Bovendien voorkomt V&D ermee dat het investeringen moet doen in een schoner wagenpark. Deze investeringen waren onvermijdelijk door de milieuzones die binnnensteden de afgelopen jaren hebben ingesteld. Het wagenpark van G. Snel zou al wel aan deze milieu-eisen voldoen.

Lees ook: Tot de laatste druppel uitmelken

Werknemers in dienst bij G. Snel Logistics 
Het uitbestedingscontract heeft een duur van vijf jaar. V&D denkt in die tijd 0,8 tot 1,5 miljoen euro te kunnen besparen. Alle betrokken medewerkers, twintig chauffeurs en twee admnistratieve krachten zijn inmiddels in dienst getreden bij G. Snel Logistics. 

Verlieslijdend
V&D is al langere tijd verlieslijdend. De uitbesteding moet er mede voor zorgen dat de keten er weer bovenop komt. Er werden voor de winkelpanden eerder al huurcontracten afgesloten met een lagere huurprijs. Bovendien wordt er nog onderhandeld over een loonoffer voor alle werknemers. 

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren