UPS zet in op recyclebare productverpakkingen
Duurzaamheid 29.01.2019 | Branchenieuws

UPS zet in op recyclebare productverpakkingen

UPS gaat aan de slag met Loop, een systeem dat het gebruik van wegwerpverpakkingen bij consumentenproducten moet verminderen. Klanten van Loop ontvangen hun producten in duurzame verpakkingen die na de bezorging weer door UPS worden opgehaald. 

Daartoe werkt UPS samen met recyclingbedrijf TerraCycle. Het systeem wordt de komende periode in Parijs en New York getest en daarna mogelijk uitgebreid naar andere markten.

"Innovatie is de sleutel tot alles wat we bij UPS doen en we zijn erg blij om TerraCycle te ondersteunen met verpakkingsontwerp voor de Loop-tas, net als de ophaal- en bezorgservices voor klanten van Loop," aldus Kate Gutmann, Chief Sales and Solutions Officer bij UPS.

Met Loop worden producten rechtstreeks aan klanten geleverd in customized verpakkingen die van gerecycled materiaal zijn gemaakt. De producten worden geleverd in een verzendtas die het gebruik van dozen voor eenmalig gebruik overbodig maakt. De verpakkingen en de verzendtas worden vervolgens door UPS opgehaald, gereinigd en opnieuw gebruikt. Plaats een reactie (0)

Reageren