UPS verzorgt vervoer testkits

Logistiekprofs op 14 april 2020 | 2 minuten leestijd

UPS helpt leverancier Qiagen bij het vervoeren van componenten voor COVID-19-testkits. Qiagen verhoogde de productiecapaciteit in Duitsland drastisch om laboratoria en ziekenhuizen van testen te voorzien. UPS draagt zorg voor de wereldwijde productdistributie. 

Dat meldt de vervoerder in een persbericht. Qiagen is leverancier van technologieën voor moleculaire diagnostiek. Het levert nucleïnezuurextractiekits die essentieel zijn voor COVID-19-testen. Daarnaast ontwikkelde Qiagen de nieuwe QIAstat-Dx testkits voor het coronavirus. Deze kits kunnen het virus binnen een uur onderscheiden van twintig andere luchtweginfecties. 

UPS verzorgt de mondiale logistiek voor de testen. De vervoerde investeerde onlangs twee miljard euro in het Europese netwerk. Dankzij deze investering kan UPS naar eigen zeggen noodplannen opzetten die nodig zijn in deze snel veranderende tijd. Via de Europese air hub op de luchthaven van Keulen-Bonn zorgt het bedrijf voor het transport van essentiële zendingen in Europa en daarbuiten.  

Onlangs verzorgde UPS ook de verzending van ventilatoren naar de National Health Service in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten ondersteunt het bedrijf de Federal Emergency Management Agency (FEMA) met Project Airbridge, een gecoördineerde inspanning om de komst van kritieke voorraden die nodig zijn in Amerikaanse ziekenhuizen te versnellen.

Gerelateerde artikelen