UPS traint chauffeurs met VR headsets
22.08.2017 | Branchenieuws

UPS traint chauffeurs met VR headsets

UPS gaat chauffeurs voorbereiden op gevaarlijke wegsituaties door middel van virtual reality. De chauffeurs in opleiding krijgen via headsets realistische situaties te zien. Zij moeten potentiële weggevaren vervolgens verbaal identificeren. 

Eerder maakte UPS bij het trainen gebruik van apparaten met touchscreen. Vanaf september worden deze vervangen door VR-modules. De trainingen zijn voorlopig alleen bedoeld voor chauffeurs die pakketjes bezorgen. UPS sluit niet uit dat het VR ook gaat toepassen voor trainingsdoeleinden in andere bedrijfstakken. “VR maakt een hyperrealistisch beeld mogelijk, dat zelfs de jongsten onder onze chauffeurs omver blaast, die de technologie eerder al kennen van videogames", aldus Jean Perez, Chief Information and Engineering Officer van UPS. 

Trainen in een replicastad
In september gaat UPS van start met de VR-trainingen in zijn trainingsfaciliteiten, waarvan het koeriersbedrijf er acht heeft in de Verenigde Staten en twee in Europa. Chauffeurs oefenen daar zelfs in een replicastad. De faciliteiten zorgen er volgens UPS voor dat zijn chauffeurs veelal foutloos rijden. UPS beloont chauffeurs die veilig rijden met de Circle of Honor. Hiertoe behoren chauffeurs die al 25 jaar zonder vermijdbaar ongeluk hebben gereden. Tot die Circle behoren inmiddels meer dan 25.000 chauffeurs.  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren