UPS start in VS met autonoom bezorgen

Logistiekprofs op 30 januari 2020 | 1 minuut leestijd

UPS test in de Verenigde Staten zelfrijdende auto’s. De wagens brengen geen bestellingen naar de voordeur van consumenten, maar rijden pakketten naar van UPS-winkels naar sorteercentra. 

De zelfrijdende auto komt van Waymo, een zusterbedrijf van Google. Het gaat om een Chrysler Pacifica, een MPV. De Chryslers, voorzien van zelfrijdende software, worden ingezet in Phoenix, Arizona. Bedrijven en particulieren kunnen hun zendingen naar een UPS-winkel brengen. De zelfrijdende auto’s brengen deze vervolgens naar een UPS-sorteerfaciliteit buiten de stad.  Om de veiligheid te waarborgen zit er altijd een chauffeur in de auto. Onduidelijk is hoeveel pakketten er per rit worden vervoerd. 

 “UPS en Waymo onderzoeken geautomatiseerde en autonome technologieën om de dienstverlening te verbeteren”, aldus Scott Price, Chief Strategy and Transformation Officer van UPS. “Pakketten sneller en vaker naar onze sorteerfaciliteiten brengen, en tegelijkertijd de mogelijkheid creëren voor latere drop-offs voor next day delivery, kan enorme waarde voor onze klanten toevoegen.” De testen starten binnenkort en duren een aantal maanden.

Gerelateerde artikelen