UPS investeert in zelfrijdend transport
Transport & Distributie 20.08.2019 | Branchenieuws

UPS investeert in zelfrijdend transport

UPS Ventures heeft een minderheidsinvestering gedaan in autonoom transportbedrijf TuSimple. De bedrijven gaan testen of de zelfrijdende voertuigen de diensten en efficiëntie van UPS kunnen verbeteren. 

De tests vinden plaats op een Amerikaanse vrachtvervoerroute tussen Phoenix en Tuscon, Arizona. De vrachtwagens, die ladingen van UPS vervoeren, rijden autonoom maar hebben wel een chauffeur en ingenieur bij zich. De Amerikaanse wetgeving rond autonoom rijden verplicht de aanwezigheid van een chauffeur in voertuigen. TuSimple en UPS monitoren de afstand en tijd die de trucks zelfstandig afleggen, de veiligheidsdata en transporttijd. 

Lees ook: UPS opent superhub in Eindhoven met focus op kleine bedrijven

'Veel werk voor de boeg'

“Op het gebied van ontwikkeling en regelgeving is er nog veel werk voor de boeg voor volledig zelfstandige voertuigen zonder bestuurder, maar we zijn enthousiast over de vooruitgang die bedrijven zoals TuSimple in rem- en andere technologieën boeken", zegt Scott Price, Chief Strategy and Transformation Officer bij UPS.

"Al deze technologieën bieden voordelen op vlak van veiligheid en andere pluspunten die gerealiseerd zullen worden, lang voor de volledige visie rond zelfrijdende voertuigen werkelijkheid wordt. UPS zal het voortouw nemen om deze nieuwe technologieën in zijn vloot te implementeren.”Plaats een reactie (0)

Reageren