UPS in Europa aan de slag met 3D-printen
19.09.2016 | Branchenieuws

UPS in Europa aan de slag met 3D-printen

Het lijkt de nachtmerrie van elk vervoers- en opslagbedrijf: de opkomst van 3D-printen. Onderdelen hoeven immers niet meer vervoerd te worden, omdat ze ter plekke worden geprint. Toch heeft koeriersdienst UPS besloten om deze bedreiging te omarmen in plaats van tegen te gaan. Het Amerikaanse bedrijf wil in Europa en Azië 3D-printers gaan inzetten. 

UPS haalt een groot deel van zijn opbrengsten momenteel uit de opslag en verzending van onderdelen voor fabrikanten. Als die klanten overstappen naar 3D-printen, zal UPS zijn omzet flink zien dalen. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf doen besluiten om mee te doen met de 3D-revolutie. "3D-printen biedt kansen, maar het is natuurlijk ook een bedreiging voor ons bedrijf", aldus UPS tegenover Reuters.  

In de Verenigde Staten is UPS sinds mei actief met 3D-printen. Daar heeft het bedrijf een fabriek, waar klanten ontwerpen naar toe kunnen sturen die vervolgens worden geprint en verzonden. Alle onderdelen worden in plastic geprint. In zestig UPS-vestigingen staan daarnaast kleinere 3D-printers die kleine onderdelen kunnen printen. Binnenkort wil UPS ook in Azië en Europa met de dienst aan de slag. De fabriek in Azië zou in Singapore of Japan komen te staan, zo schrijft Reuters. In Europa is de locatie nog onduidelijk. Een logische keuze zou Keulen zijn, waar een grote operatiehub van UPS is gevestigd.

Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren