UPS gaat humanitaire hulp leveren met drones
09.05.2016 | Branchenieuws

UPS gaat humanitaire hulp leveren met drones

UPS gaat drones inzetten om levensreddende middelen sneller bij hulpbehoevende mensen in afgelegen gebieden te bezorgen. Daarvoor heeft het de handen ineengeslagen met roboticabedrijf Zipline en Gavi, een organisatie die er naar streeft om vaccines wereldwijd toegankelijk te maken. 

Volgens UPS komt het nu nog te vaak voor dat cruciale levensreddende middelen personen in nood niet op tijd bereiken, omdat gebieden te afgelegen liggen. De samenwerking tussen drie partners en de inzet van drones moeten hier verandering inbrengen.

De UPS foundation heeft nu een beurs van 800 duizend dollar uitgereikt voor de eerste lancering van het programma in Rwanda. Hier wordt in eerste instantie gefocust op de bezorging van bloed, daarna op vaccinaties, medicijnen voor hiv, aids, malaria en tuberculose. De verwachting is dat het drone-bezorgingssysteem in Rwanda de komende jaren als voorbeeldmodel voor andere landen gaat dienen.

Bezorginformatie voor UPS 

De drones van Zipline zijn speciaal ontwikkeld voor de bezorging van medicijnen. Ze kunnen bij vrijwel elk weertype vliegen, bezorgen twintig keer sneller dan auto's en ze hoeven niet te landen om het pakketje af te leveren. De pakketten worden namelijk met kleine parachutes bezorgd. UPS kan op deze manier veel praktijkinformatie inwinnen over de bezorgingen. Door strenge regelgeving in de Verenigde Staten, is het daar lastiger om drones in te zetten.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren