UPS doet grootste investering in Nederland met dc in Eindhoven
13.11.2017 | Branchenieuws

UPS doet grootste investering in Nederland met dc in Eindhoven

Koeriersdienst UPS doet zijn grootste investering in Nederland met een nieuw distributiecentrum in Eindhoven. Het pand krijgt een oppervlakte van ruim 27.000 vierkante meter en vervangt de huidige twee centra in Eindhoven. 

UPS investeert 130 miljoen euro in het nieuwe sorteer- en distributiecentrum voor pakketten. De vervoerder ziet Eindhoven als een strategische locatie door de aanwezigheid van meerdere industrieën gehuisvest zijn, waaronder hightech en gezondheidszorg. Het gebouw zal naast een distributiecentrum voor de regio dienen als doorvoercentrum naar de rest van Nederland en naar België en Duitsland.

Het pand wordt voorzien van technologie waarmee UPS tot 29.000 pakketten per uur kan sorteren. Dit kan later worden uitgebreid naar 50.000 pakketten per uur. De nieuwe locatie biedt plaats aan honderd vrachtwagens van UPS en telt tevens meer dan honderd laad- en losplaatsen. 

Het gebouw opent naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018. Dan vervangt het de twee bestaande, kleinere centra in Eindhoven en creëert het naar verwachting 200 extra banen.


Plaats een reactie (0)

Reageren