UPS breidt vestiging in Rotterdamse haven uit
Warehousing 10.04.2019 | Branchenieuws

UPS breidt vestiging in Rotterdamse haven uit

UPS kan in Rotterdam 30 procent meer pakketten verwerken dan voorheen. De vervoerder heeft 5,9 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding van zijn faciliteit in Schiedam. 

Het pand aan de Fortunaweg in Schiedam beslaat na uitbreiding een oppervlakte van 5.900 vierkante meter. Klanten die vanuit de locatie bij Rotterdam exporteren, profiteren volgens UPS van een uitgebreidere sorteer- en bezorgfaciliteit. De verwerkingscapaciteit in het pand is met 30 procent gestegen. 

Groeiende vraag in haven Rotterdam

De uitbreiding zou nodig zijn vanwege het groeiende belang van de Rotterdamse haven voor veel klanten van UPS. "Handelen met Noord-Amerika en Azië wordt de nieuwe norm voor kleine bedrijven in Nederland. Ze beginnen vaak met het verzenden van pakketten voordat ze zeecontainers verschepen", zegt Ufku Akaltan, country manager van UPS Benelux. "We zien een groeiende vraag van klanten naar onze diensten in en rond de haven van Rotterdam, met name in de segmenten healthcare en retail e-commerce.”

Investeringen in Europa

De uitbreiding van de UPS-faciliteit in Rotterdam maakt deel uit van een meerjarig investeringsprogramma van 2 miljard dollar dat loopt tot 2019. Hiermee wil UPS zijn logistieke netwerk in Europa laten groeien. Onder het investeringsprogramma valt onder meer een sorteerfaciliteit in Eindhoven van 130 miljoen euro en een sorteercentrum in Utrecht van 12 miljoen euro. UPS werkt in Nederland vanuit 19 locaties, waar 2.600 mensen werkzaam zijn. 


Plaats een reactie (0)

Reageren