UPS breidt snelle bezorgdienst uit naar 117 landen

Logistiekprofs op 20 July 2016

UPS breidt zijn snelle pakketdienst UPS Worldwide Express uit naar 117 landen. Het bedrijf garandeert bij een zending naar één van deze landen levering op de volgende werkdag. 

De uiterlijke levertijd hangt af van de bestemming. De tijden kunnen 10:30, 12:00 of 14:00 uur zijn en per bestemming bepaald. UPS geeft met de uitbreiding van de dienst opkomende landen de mogelijkheid om hun producten sneller te leveren.

Spoedje
UPS wil klanten in staat stellen om wereldwijd pakketten te versturen die met spoed moeten worden bezorgd. Daarbij zijn het voornamelijk bezorgingen die aan een houdbaarheid onderhevig zijn of waarop niet al te lang kan worden gewacht. Ook consumenten en de detailhandel maken gebruik van de dienst.

Investering
De uitbreiding van de dienst van UPS is onderdeel van de forse investering die het bedrijf heeft gedaan in Europa. Vorig jaar liet het Amerikaanse bedrijf weten 1 miljard euro investeren in de uitbreiding van zijn netwerk in Duitsland en de rest van Europa. Dat geld zou toen vooral gaan naar sorteercentra en afleverpunten.

Redactie LogistiekProfs