UPS benoemt nieuwe countrymanager Benelux

Logistiekprofs op 14 May 2018

UPS heeft Ufku Akaltan benoemd tot countrymanager Nederland, België en Luxemburg. Akaltan vervangt daarmee Tim Helsen (Nederland) en Fernando Falcón (België en Luxemburg). 

Akaltan wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de gehele operatie, bedrijfsontwikkeling en strategie in de Benelux. “Ufku Akaltan is een ervaren leider die al verschillende functies voor UPS binnen Europa heeft vervuld”, zegt Carl Sturgeon, president bij UPS West Europe. “De Benelux biedt een enorm groeipotentieel voor UPS, en onder leiding van Ufku gaan we door met het helpen van bedrijven  met het realiseren van groei, door hen met nieuwe kansen in contact te brengen via ons slimme wereldwijde logistieke netwerk.”

16-jarige loopbaan bij UPS

Sinds 2002 vervulde Akaltan verschillende marketingrollen bij UPS, om in 2010 benoemd te worden tot marketingdirecteur van het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië.  In 2013 werd Ufku marketingdirecteur van UPS in Duitsland. Zijn meest recente functie bij UPS voerde hij uit in Istanbul, als countrymanager van Turkije. 

Voorgangers Tim Helsen en Fernando Falcón zullen beiden een andere functie binnen UPS bekleden. Helsen is gepromoveerd tot vicepresident Finance & Accounting voor UPS Europe en Falcón wordt countrymanager in Spanje en Portugal. 

Investeringen in Benelux

De benoeming van Akaltan volgt kort na een aantal grote investeringen van UPS in de Benelux-landen. Zo investeerde het onlangs 16 miljoen euro in een nieuw centrum in Utrecht en nog eens 4 miljoen euro in een nieuw centrum in Lummen. Ook staat er een recordinvestering van 130 miljoen euro gepland voor de bouw van een nieuw sorteer- en distributiecentrum in Eindhoven.   Dit nieuwe centrum zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 opengaan. De investeringen van UPS maken deel uit van een langdurig investeringsprogramma tot 2019, ter waarde van ongeveer 2 miljard dollar. Het programma is gericht op het creëren van capaciteit, en het sneller en efficiënter maken van het Europese logistieke netwerk van UPS.