UniCarriers komt met 10 nieuwe TX-modellen elektrische heftruckserie
26.04.2017 | Branchenieuws

UniCarriers komt met 10 nieuwe TX-modellen elektrische heftruckserie

UniCarriers brengt in mei tien nieuwe TX-modellen van haar 3- en 4-wiel elektrische heftruckserie op de markt. Volgens de heftruckspecialist gaat het om de meest energiezuinige elektrische heftrucks van dit moment.

De hernieuwde productserie van UniCarriers omvat zeven modellen in de 3-wiel lijn (TX3) en drie modellen in de 4-wiel serie (TX4). De heftrucks hebben een gemiddeld energieverbruik van 4,2 kWh bij het 1,6 ton model. Het geluidsniveau van de trucks is, in vergelijking met het vorige model, met 8,2 dB verlaagt naar 63,3 dB.

UniCarriers spreekt zelf van ‘een aanzienlijke technische verbetering ten opzichte van de vorige generatie’. De belangrijkste vernieuwingen zijn de introductie van een elektrische besturing met behulp van een steer-by-wire systeem, een volautomatische parkeerrem en een efficiënt hydraulisch systeem. “Deze technologieën geven niet alleen een beter energieverbruik, deze komen ook de ergonomie en de veiligheid tijdens het rijden ten goede. Het steer-by-wire systeem geeft terugkoppeling op de stuurbekrachtiging, waardoor de chauffeur intuïtief en veilig kan sturen”, aldus UniCarriers in een persbericht. 

Het standaard veiligheidspakket van de TX omvat zestien functies. Met het Stability Support Systeem (S3) worden de snelheid, stuurhoek, mastbewegingen, hefhoogte en het gewicht van de werklast gemeten en waar nodig gecorrigeerd. Zo wordt bijvoorbeeld de rijsnelheid aangepast aan de werklast en de hefhoogte. Bij het nemen van bochten wordt de rijsnelheid automatisch verlaagd. Een Interlock-Control-System stopt de heftruck zodra de chauffeur zijn stoel verlaat. De truck is toegankelijk via een unieke pincode, met deze code kan iedere bestuurder zijn persoonlijk gebruikersprofiel en voorkeursinstellingen vastleggen.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren