UniCarriers breidt TERGO-productfamilie uit
08.09.2017 | Branchenieuws

UniCarriers breidt TERGO-productfamilie uit

UniCarriers breidt zijn Tergo reachtruck-serie uit. De TERGO UHD 160 met een draagvermogen van 1600 kilogram en een maximale hefhoogte van 10,8 meter vult de productfamilie aan. Hiermee richt UniCarriers zich vooral op toepassingen in de logistiek en industrie, waar een hoge omslagsnelheid en hoge stapelhoogtes moeten worden gehaald. 

De prestaties van de nieuwe TERGO UHD 160 komen vooral tot hun recht bij veeleisende taken en het werken in meerdere ploegen. Met het semi-automatische Fast Track Powerplus Systeem kan de batterij namelijk binnen een minuut worden gewisseld. In de standaarduitvoering haalt de reachtruck een maximumsnelheid van 12,5 kilometer per uur, met optionele versnelling tot 14,5 kilometer per uur. Dit zorgt voor een hoge pallet omslagsnelheid.

Nieuwe stabiliteitsprogramma's zoals het S3 Soft Motion System moeten zorgen voor betere prestaties. Rekening houdend met verschillende parameters, zoals de actuele hefhoogte, controleert deze technologie het reachen en neigen van de hefmast en de sideshift. S3 wordt aangevuld met het Mast Tilt Control System (MTC). Dit systeem stabiliseert de mast en reduceert trillingen met 80 procent. Bij het positioneren van pallets op het juiste opslagniveau wordt de gebruiker ondersteund door het verbeterde Level Assistance System (LAS). LAS analyseert de besturingscommando’s zodat de vorken automatisch op het juiste niveau stoppen. UniCarriers heeft deze features op alle TERGO modellen toegepast.  

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren