Uber wil in Europa maaltijden bezorgen

Logistiekprofs op 7 juli 2016 | 2 minuten leestijd

Uber stort zich naast personenvervoer ook op het bezorgen van maaltijden. In de Verenigde Staten en Engeland heeft het bedrijf zich al op deze markt gemeld en het lijkt een kwestie van tijd voordat ook het vasteland van Europa aan de beurt is.

De dienst van Uber heeft de naam UberEATS gekregen en werkt bijna hetzelfde als de taxidienst van het bedrijf. Enige verschil is dat er geen personen, maar maaltijden worden vervoerd. Ook andere goederen worden door Uber al bezorgd zoals internetbestellingen van algemene, lokaal opererende webwinkels die same day delivery aanbieden. De inzet van Uber kan de snelheid van de bezorging vergroten. Op de Amerikaanse website schrijft het bedrijf: “Krijg het eten dat je wilt, van het lokale restaurant waar jij van houdt, bezorgd met Uber snelheid.”

Europa is aan de beurt
De Duitse steden Berlijn en München lijken op het vaste land van Europa als eerst aan de beurt, meldt Emerce naar aanleiding van vacatures die Uber online heeft staan. Het bedrijf lijkt  samenwerkingsverbanden af te willen sluiten met restaurants om op die manier een voet tussen de deur te krijgen. Het monopolie zal Uber in ieder geval niet krijgen, want de markt groeit hard. Partijen zoals Deliveroo en Foodora bezorgen al eten voor restaurants. Dit doen zij onder meer in Nederland. Ook TakeAway.com, JustEat en DeliveryHero bieden de service aan.  

Redactie LogistiekProfs