​Uber Freight gaat ook in Polen ladingen vervoeren

Logistiekprofs op 25 October 2019

Uber Freight breidt zijn vervoersplatform uit naar Polen. Na een eerdere uitrol van het platform in Nederland en Duitsland, volgt nu expansie naar de ‘sterk versplinterde Poolse transportmarkt’. 

De Freight-app van Uber verbindt verladers aan landelijke vervoerders met extra capaciteit. De prijs staat vast en de vracht kan gevolgd worden via de app. Voor verladers betekent dat meer transparantie, terwijl vervoerders vooral profiteren van snelle betaling en nieuwe opdrachten.  

Groeimarkt Polen

Sinds juni opereert Uber Freight in Europa, waarbij Nederland fungeerde als testland. Volgens het Amerikaanse bedrijf is uitbreiding naar Polen een logische zet, gezien de verwachte economische ontwikkeling van Polen. “Polen is de op een na grootste markt voor transportbedrijven in Europa en de logistieke sector biedt werk aan ongeveer 300.000 mensen”, schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Kleine ondernemingen

Uber Freight stelt dat de Poolse transportsector sterk versplinterd is en wordt gekenmerkt door veel kleine ondernemingen. “Net als in andere markten, ondervindt deze groep de meeste problemen met het creëren van een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Het on-demand platform van Uber Freight maakt het voor alle vervoerders mogelijk om te participeren in de markt, ongeacht hun grootte.”