Tweede Kamer debatteert over aanpak fileprobleem
24.11.2016 | Branchenieuws

Tweede Kamer debatteert over aanpak fileprobleem

EVO en Fenedex eisen dat de Tweede Kamer maatregelen neemt tegen het fileprobleem in Nederland. Met een petitie wezen zij de Kamerleden er gisteren op dat files het bedrijfsleven 1,1 miljard euro kosten.

De organisaties willen dat de regering meer investeert in infrastructuur en bereikbaarheid. De Tweede Kamer debatteert volgende week over de fileaanpak. De reacties van Kamerleden lopen nu nog erg uiteen, zo is te lezen op de website van EVO. Zo stelt VVD-Kamerlid Barbara Visser dat investeringen in meer en slim asfalt nodig zijn. Ook Martijn van Helvert (CDA) wil dat er geld wordt uitgetrokken voor infrastructuur. “Dit kabinet heeft 8 miljard bezuinigd op infrastructuur. Als het kabinet andere keuzes had gemaakt, hadden we nu goede infra én meer banen gehad”, zegt het Kamerlid.

De PvdA en D66 hebben andere oplossingen voor het fileprobleem. Zo wil Duco Hoogland (PvdA) de files bestrijden met beprijzen in mobiliteit. D66 is op haar beurt voor betalen naar gebruik. De partij wil ook geld uittrekken voor het aanpakken van wegen, maar alleen op plekken waar dat echt een oplossing biedt. “Om de files echt aan te pakken, moet er worden betaald naar gebruik. Het bezit van de auto kan dan goedkoper worden gemaakt, door bijvoorbeeld de wegenbelasting en de aankoopbelasting te verlagen."

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren