Twee keer brons bij de verkiezing Veiligste Magazijn

Logistiekprofs op 11 april 2022 | 2 minuten leestijd

Geen goud dit jaar tijdens de uitreiking Prijs Veiligste Magazijn. De jury gaf kanshebbers Timberland Europe en DSM Protective Materials dit jaar een bronzen onderscheiding. Bressers Metaal kreeg de aanmoedingsprijs uitgereikt. 

Door corona vond de verkiezing van het Veiligste Magazijn voor het eerst sinds twee jaar weer plaats. In de categorie ‘grote magazijnen’ waren Timberland Europe en Bressers Metaal genomineerd. DSM Protective Materials uit Heerlen maakte kans in de categorie ‘kleine magazijnen’. De jury, onder leiding van Professor René de Koster (hoogleraar logistiek en operations management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam), gaf aan dit jaar wederom een zware dobber te hebben aan de beoordeling van de drie genomineerden.

Timberland 

De jury prees Timberland voor de goede werksfeer binnen het bedrijf en het feit dat medewerkers aandacht voor elkaar hebben. Werknemers bij Timberland krijgen veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Op het gebied van veiligheid valt er nog wel het een en ander te verbeteren. Een verbeterpunt is onder meer de registratie van (bijna)ongelukken en de opvolging hiervan. Het schoenmerk kreeg daarom de bronzen onderscheiding van de jury.

DSM

Bij DSM speelt compliance een grote rol, dit heeft te maken met de naleving van wet- en regelgeving in verband met de gevaarlijke stoffen die in opslag liggen. De jury roemde de teamspirit en dat de veiligheid onderdeel uitmaakte van het proces. Aandachtspunten bij DSM waren het verkeersplan en de intrinsieke motivatie qua veiligheid onder het personeel. 

Bressers Metaal  

Bressers Metaal is een voorbeeld voor zijn branchegenoten, aldus de jury. Ook hier zijn de nodige aandachtspuntenm zoals het registreren van (bijna) ongelukken en ook de opvolging hiervan. Ook de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het verkeersplan hebben aandacht nodig. Volgens de jury is Bressers wel op de goede weg.  

Gerelateerde artikelen