Trunkrs ontvangt miljoenen voor verduurzaming bezorgnetwerk
E-commerce 29.11.2019 | Branchenieuws

Trunkrs ontvangt miljoenen voor verduurzaming bezorgnetwerk

Same day bezorgdienst Trunkrs heeft een investeringssom van 3,5 miljoen euro ontvangen. Het geld gebruikt Trunkrs voor verduurzaming van het bezorgproces. 

Het miljoenenbedrag komt van bestaande aandeelhouders en het Amsterdams Klimaat & Energiefonds (AKEF). Trunkrs, dat same day delivery biedt aan webwinkels, investeert ermee in de elektrificatie van de distributie- en verdeelcentra. Daarnaast past het bedrijf het logistieke proces en de routes aan op het bereik van de elektrische bezorgwagens.

Het AKEF steunt het bedrijf voornamelijk door de belofte van Trunkrs dat het alle bezorgingen in Amsterdam elektrisch gaat uitvoeren. In de eerste helft van 2020 moet de regio volledig zijn aangesloten op het elektrische netwerk. 

Nieuwe locatie Nieuwegein

Trunkrs verhuisde onlangs naar een nieuwe locatie in Nieuwegein. De same day bezorgdienst maakt er gebruik van het distributiecentrum van nox NightTime Express Netherlands, een locatie die al was ingericht voor snelle pakketverwerking. Daar heeft de same day bezorgdienst naar eigen zeggen 300 procent meer verwerkingscapaciteit.

Plaats een reactie (0)

Reageren