Trunkrs compenseert bezorgpartners voor hoge brandstofkosten

Logistiekprofs op 1 July 2022

Trunkrs bevriest de brandstofkosten voor zijn bezorgpartners. Hiermee wil de specialist in same en next day delivery voorkomen dat partners in de knel komen door de hogere brandstofkosten.

Trunkrs stelt dat de rekening van de stijgende brandstofkosten vaak bij de onderaannemers en de bezorgers zelf wordt neergelegd. Niet fair, stelt Trunkrs-CEO Jan Wijn. “Wij zijn met elkaar verantwoordelijk voor een betrouwbare bezorging van de pakketten van onze klanten, de webshopeigenaren. Daarvoor vertrouwen we op onze bezorgpartners en werken we nauw met hen samen. Als er dan een uitdaging komt, zoals hogere brandstofprijzen, is het niet meer dan normaal dat wij ook samenwerken om dat op te lossen.” Volgens Wijn betekent dit dat Trunkrs de hogere kosten de komende periode voor zijn rekening neemt. 

Bezorgpartners van Trunkrs worden voor de hogere brandstofprijzen gecompenseerd ten opzichte van de prijzen in week acht van dit jaar. Toen lagen de benzineprijzen nog rond de 2 euro en de dieselprijzen rond de 1,80 euro. De partners ontvangen per kilometer een brandstofvergoeding die wordt berekend naar de huidige brandstofkosten ten opzichte van de peildatum.

Pakketbezorgers gebukt onder hoge brandstofkosten

Pakketbezorgers gaan al weken gebukt onder de hoge brandstofkosten. De grote vraag is waar in de keten de rekening komt te liggen. De Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD) hoopt dat grote oprachtgevers als DHL en PostNL een hogere vergoeding willen betalen, omdat pakketbezorgers het hoofd amper boven water kunnen houden. De bedrijven zeggen naar een aanvullende tegemoetkoming te kijken.