Truckspotters gaan vrachtwagens uit file halen
29.03.2016 | Branchenieuws

Truckspotters gaan vrachtwagens uit file halen

Transportbedrijven moeten in de toekomst minder financiële schade ondervinden van files door de inzet van ‘truckspotters’, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, EVO, TLN en regionale overheden.

De spotters gaan tijdens de spits vastleggen welke trucks in de file staan en bij welk bedrijf deze vrachtwagens vandaan komen. Vervolgens worden er in samenspraak met de bedrijven alternatieve rijtijden of routes voor deze vracht berekend.  

Files zouden de Nederlandse samenleving jaarlijks zo’n 650 miljoen euro kosten. Het initiatief met truckspotters moet ervoor zorgen dat de spits minder druk wordt en de economische schade hierdoor omlaag gaat. Ook het milieu zou hierdoor minder worden belast.

39 miljoen euro voor transportoplossingen
Het project met de spotters is één van de initiatieven die de samenwerkende partijen hebben opgezet. Zo is er het plan met de meerdaagse verkeersverwachting, waardoor bedrijven de beste rijtijden kunnen voorspellen. Ook wordt gezocht naar oplossingen voor binnenstedelijk transport. Voor deze en andere projecten werd in totaal 39 miljoen euro uitgetrokken.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren