Transportsector grootste vervuiler in de VS
05.12.2017 | Branchenieuws

Transportsector grootste vervuiler in de VS

De transportsector is de meest vervuilende sector van de Verenigde Staten. Die titel ging veertig jaar lang naar de energiesector, maar momenteel is de transportsector de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot. 

De Amerikaanse energie-autoriteit EIA heeft data gepubliceerd waaruit blijkt dat de energiesector een duurzaamheidsslag heeft ingezet, wat de uitstoot van de sector drastisch heeft beperkt. De verschuiving transportsector is dus niet meer CO2 gaan uitstoten, zo schrijft het ANP. 

Transportsector niet de grootste vervuiler in Nederland

In Nederland is de energiesector nog steeds de grootste vervuiler, al is hier ook sprake van een afname van de CO2-uitstoot. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek laten zien dat bijna een derde van de vervuiling wordt veroorzaakt door afvalverwerkers en energie- en waterbedrijven.


De transportsector is verantwoordelijk voor 18 procent van de CO2-uitstoot. Bij het goederenvervoer op de weg was sprake van de grootste toename. Dit is te verklaren door een stijging van het aantal verkeersbewegingen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren