Transportsector boekt nipte omzetgroei dankzij koeriersbedrijven
13.06.2016 | Branchenieuws

Transportsector boekt nipte omzetgroei dankzij koeriersbedrijven

De transportsector heeft in het eerste kwartaal van 2016 een lichte omzetstijging geboekt, die vooral te danken is aan een succesvol kwartaal voor koeriers. Dat blijkt uit cijfers van het CBS in de Kwartaalmonitor transport en logistiek. 

De omzetontwikkeling van de transportsector was in het eerste kwartaal nog net positief. De omzet steeg op jaarbasis met 0,2 procent. Dat is de kleinste omzetgroei sinds medio 2013. Er gingen in het eerste kwartaal minder bedrijven failliet dan het jaar ervoor. De stemming onder vervoerders bleef positief. Koeriers draaiden een succesvol kwartaal. Hun omzet steeg met 9 procent, dankzij het alsmaar stijgende aantal online verkopen. Ook voor de luchtvaart was het een succesvol kwartaal. De omzet steeg met 8,3 procent.

Zeevaart, expediteurs en opslagbedrijven 
Door druk op de vrachtprijzen daalde de omzet van de zeevaart met 6 procent. Er zou sprake zijn van overcapaciteit in deze op de wereldeconomie georiënteerde markt. Ook expediteurs (-4,3 procent) en opslagbedrijven (-4 procent) hadden het afgelopen kwartaal moeilijker dan het jaar ervoor. 

Omzet-transportsector-eerste-kwartaal-20


Redactie LogistiekProfs 

Plaats een reactie (0)

Reageren