06.02.2015 | Branchenieuws

​Transport en logistiek helpt Wajongers aan werk

De sector transport en logistiek biedt mogelijkheden voor Wajongers die werk zoeken. In de jaarlijkse bedrijfsenquête van het Sectorinstituut Transport en Logistiek komt naar voren dat 7 procent van de bedrijven in de sector een Wajonger in dienst heeft. De grootste groep Wajongers die al in dienst is van een bedrijf verricht 'hand en spandiensten', maar er zijn ook veel Wajongers actief als chauffeur. Anderen werken in de loods of het warehouse, zijn bijrijder of (assistent) verhuizer.

Van de logistieke bedrijven die nog geen Wajonger in dienst hebben, denkt 23 procent dat er wel mogelijkheden voor zijn. Door de invoering van de Participatiewet worden veel Wajongers aan het werk gezet. De sector transport en logistiek kan hier een grote rol in spelen. Om ondernemers een steuntje in de rug te geven, heeft het Sectorinstituut een whitepaper gepubliceerd met onderzoeksresultaten, cases en een handige checklist.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • herman van der helm
    19.02.2015 - 09:45 uur | herman van der helm

    Wajongers moeten net als andere werkers ook beschermd worden tegen te zwaar tillen. Bij het eenvoudige sjouwwerk zullen tilhulpmiddelen moeten worden ingezet. Op dit moment wordt daar niet aan gedacht en worden er geen voorzieningen getroffen. Maar met voorzieningen kunnen zelfs ook Wajongers met een defect in het bewegingsstelsel actief mee gaan doen in het arbeidsproces. Dus een veel grotere groep inzetbaar en de anderen blijven gezond.