'Transport en logistiek hard getroffen, maar snel hersteld'
Coronacrisis 23.03.2020 | Branchenieuws

'Transport en logistiek hard getroffen, maar snel hersteld'

Het coronavirus zal veel sectoren raken, maar de ene sector komt er sneller bovenop dan de ander. Europese bedrijven in transport en logistiek zullen relatief snel herstellen, stelt ING.

De ING noemt het nog te vroeg om de impact van Covid-19 te kwantificeren. Wel ziet de bank dat de effecten van het virus een groot aantal sectoren hebben bereikt. "In Europa merkten het toerisme, de transport, productie en groothandels de gevolgen van de verstoorde supply chains en reisbeperkingen in Azië al." Nu ook in Europa veel overheden maatregelen treffen, worden de gevolgen breder zichtbaar.  

Tabel corona sectoren.png

De maatregelen die in China en Zuid-Korea zijn genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben een direct effect op het Europese vrachtvervoer en de logistiek, schrijft ING. Een op de vier containers in de havens van Rotterdam en Hamburg is normaal gesproken afkomstig uit China. De lagere volumes waarmee havens te maken krijgen, ook door beperkingen vanuit het Verenigd Koninkrijk, zullen een aantal weken aanhouden. Er treedt enig herstel op nu er weer containerschepen vanuit China vertrekken. Lagere brandstofkosten moeten voor enige verlichting zorgen, concludeert de bank.

Plaats een reactie (0)

Reageren